Skolens historie

Frydenberg er en ny ungdomsskole som ligger i bydel Grünerløkka og er bygget i de tidligere fabrikklokalene til Per Kure AS som ble oppført i 1935. Skolen åpnet i august 2011. Ronny Trogstad var rektor fra 2011-2015. Nå er Anders Gjengdal rektor.

Elevtallet er ca 470 fra høsten 2016 og 55 ansatte.

Skolen er organisert i et spektakulært bygg som fremstår som moderne og brukervennlig.

Frydenberg får elever fra Sinsen og Refstad skoler.

Skolen har deltatt i Comeniusprosjektet "Travel around Europe - let's go". Elever fra Frydenberg har besøkt skoler og lærere i Spania og Italia og vært vertskap for besøk i Oslo.

Skolen er en viktig ressurs for nærmiljøet og samarbeider i utstrakt grad med bydelen som står for kantinedrift og arrangementer på ettermiddags- og på kveldstid i skoleanlegget.

For skoleåret 2016/2017 har skolen to sentrale satsinger. Det dreier seg om å utvikle skolens kollektive vurderingskultur (VFL). Målet er at skolen utøver en kollektiv vurderingspraksis som er svært gunstig for elevenes læring og kompetanseutvikling. I tillegg vil skolen arbeide med elevenes arbeidsmiljø gjennom tiltakene Drømmeskole(tiltaksmodell for psykisk helse og psykososialt læringsmiljø i skolen) og DEMBRA(demokratisk bevissthet mot rasisme og antisemittisme).